TESTIT

Tältä sivulta löydät erilaisia neurokirjon testejä, jotka olemme laatineet helppokäyttöisen testilomakkeen muotoon virallisten testien pohjalta.

Sivustollamme olevat testit on tarkoitettu vain ja ainoastaan itsetuntemuksen lisäämiseksi ja itsearviointiin, ei diagnostisiksi työkaluiksi. Saat testin päätteeksi testisi tulokset halutessasi kätevästi sähköpostiisi PDF:nä. Emme tallenna tuloksiasi tai tietojasi.

Mikäli sinulla herää kysyttävää, huomaat virheen tai haluat antaa meille palautetta, otathan meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Saat testin auki klikkaamalla sen kuvaketta.

AQ-10 (Autism Spectrum Quotient 10) on nopea kyselylomake, jota perusterveydenhuollon ammattilaiset käyttävät selvittääkseen, pitäisikö henkilö ohjata autismiarviointiin.

Testi sisältää 10 väittämää.

AQ (Autism Spectrum Quotient) on itse täytettävä kyselylomake, jolla mitataan autistisia piirteitä aikuisilla (ikä 16+), joiden älykkyysosamäärä on normaalialueella (IQ >=80).

Testi sisältää 50 väittämää.

RBQ-2A (The Adult Repetitive Behaviors Questionnaire) on itse täytettävä kyselylomake, joka mittaa yhtä merkittävimmistä autismin piirteistä eli toistuvia ja omalaatuisia käytöstapoja, kiinnostuksen kohteita ja toimintoja.

Testi sisältää 20 väittämää.

CAT-Q (Camouflaging Autistic Traits Questionnaire) on aikuisten itsearviontilomake maskaamisen mittaamiseen. Lomaketta voidaan käyttää tunnistamaan autistisia henkilöitä, jotka eivät tällä hetkellä täytä diagnostisia kriteerejä johtuen kyvystään peittää autistisia piirteitään.

Testi sisältää 25 väittämää.

ADHD-piirrekysely on Duodecim Käypä Hoidon laatima 18:n kohdan kyselylomake ADHD:n ydinpiirteistä.

ASSQ-REV (Autism Spectrum Screening Questionnaire Revisioned) seulontalomake on päivitetty versio Suomessa pitkään käytössä olleesta ASSQ-lomakkeesta ja sitä on täydennetty väittämillä, jotka helpottavat autismikirjon tyttöjen tunnistamista.

Testi sisältää 45 väittämää.

TEQ (Toronto Empathy Questionnaire) on itsearviointilomake, joka mittaa yksilön emotionaalista kykyä ymmärtää muita ja vastata muiden tunteisiin.

Testi sisältää 16 väittämää.

MAIA2 (Multidimensional Assessment of Interoceptive Awareness 2) on kehotietoisuuden itsearviointimenetelmä.

Testi sisältää 37 väittämää.

EDA-QA (Extreme Demand Avoidance Questionnaire for Adults) on itsearviointilomake, joka mittaa PDA/EDA piirteitä aikuisilla, joiden älykkyysosamäärä on normaalialueella (IQ >=80).

Testi sisältää 26 väittämää.

Työpaikkatestin avulla selvität miten neuroystävällinen ja neuroinklusiivinen työpaikkasi on. Testin tulokset helpottavat sinua keskustelemaan aiheesta työpaikallasi.

Testi sisältää 15 väittämää.

TAS-20 (Toronto Alexithymia Scale) on 20 väittämän testi. Aleksitymia on piirteistö, jonka ydinpiirteitä ovat vaikeus tunnistaa ja sanoittaa tunteita, ulospäinsuuntautunut ajattelu ja heikentynyt mielikuvituskyky.

Testi ei välttämättä sovellu täydellisesti sekä allisteille (= ei-autisteille) että autisteille.

PAQ-24 -testi tai OAQ (Online Alexithymia Questionnaire) soveltunee paremmin autisteille testaamaan aleksitymiaa.

MQ (Monotropism questionnaire) on itsetäytettävä lomake mittaamaan monotropismin voimakkuutta. Monotropismi on teoria autismista, jonka mukaan autistisen mielen huomio kohdistuu pikemmin mielenkiinnonkohteisiin kuin muihin ihmisiin. Monotropismin teorian ytimessä on myös autistinen inertia.

Testi sisältäö 47 väittämää.

TULOSSA

OAQ (Online Alexithymia Questionnaire) on itsetehtävä kyselylomake, jolla mitataan vaikeutta tunnistaa ja kuvata tunteita sekä erottaa niihin liittyvät kehon tuntemukset.